Bardo Leest – Charlie en ik

Bardo Leest

‘Bardo Leest’, de boekenclub van Bardo, neemt boeken als uitgangspunt voor onderlinge ontmoeting en verdieping. In gesprek zoeken we naar wat inspireert, schokt en vragen oproept. Samen bespreken we interessante, nieuwe perspectieven die verrijken. Een ieder die wil, kan aansluiten.

Charlie en ik – Mark Lowery

Op woensdag 14 september 2022 bespreekt Bardo Leest ‘Charlie en ik’

Inhoud en indruk

Een ontroerend én grappig verhaal over familie moed en loslaten. Charlie is anders dan gewone kinderen. Hij is er eentje uit duizenden zo niet miljoenen. Sterker nog, hij is er een uit een charliejoen. Martins jongere broertje is een wonderkind. Veel te vroeg geboren, overleefde hij tegen alle verwachting in en Martin moest er altijd zijn om op hem te letten. Hun moeder noemt hem een ‘vrije geest’, maar Martin vindt ‘gestoord’ meer geschikt. Prettig gestoord, dat wel. Martin neemt zijn broertje mee op een geheime expeditie naar Cornwall waar ze veertien maanden geleden een idyllische familievakantie doorbrachten. Deze keer gaan ze zonder ouders en zonder toestemmingen dan is 596 kilometer reizen niet makkelijk. Onopgemerkt hun bestemming bereiken is moeilijk met Charlie die de gewoonte heeft om in de problemen te raken. Als Martins werkelijke, hartverscheurende beweegredenen zichtbaar worden, realiseert hij zich dat hij niet altijd voor Charlie kan zorgen.

Sandra Hessels, vertaler van Charlie en ik: ‘Charlie en ik is een prachtig en ontroerend boek dat ijzersterk in elkaar zit. Bij de eerstekeer lezen sprongen de tranen in mijn ogen; bij het vertalen gebeurde het gewoon wéér! Een heel mooi en oprecht verhaal dat precies de juiste snaar weet te raken.’

Voel je vrij om aan te schuiven!

Spreekt dit boek je aan en wil je dit met anderen bespreken? Je bent van harte welkom!

Datum:      woensdag 14 september  2022
Tijd:         inloop vanaf 19.45 uur, start vanaf 20.00 uur
Kosten:       deelname is gratis
Aanmelden:   mail naar leerhuis@hospicebardo.nl
Adres:       Bardo, Burgemeester Jansoniushof 11, 2131 BM, Hoofddorp
Parkeren: het parkeerterrein bij Bardo is voorbehouden aan het bezoek van patiënten.  Parkeergarage de Vier Meren is op 4 minuten lopen van Bardo.

Wij steunen graag lokale ondernemers in Hoofddorp. Loop daarom langs bij Boekhandel Stevens of bestel het boek via hun website.

Klik hier om het leaflet te printen