Bardo Leest – Wat scheelt eraan

Bardo Leest

‘Bardo Leest’, de boekenclub van Bardo, neemt boeken als uitgangspunt voor onderlinge ontmoeting en verdieping. In gesprek zoeken we naar wat inspireert, schokt en vragen oproept. Samen bespreken we interessante, nieuwe perspectieven die verrijken. Een ieder die wil, kan aansluiten.

Wat scheelt eraan – Sigrid Nunez

Op dinsdag 7 juni 2022 bespreekt Bardo Leest ‘Wat scheelt eraan’

Inhoud en indruk

Een vrouw bezoek een oude studievriendin in een kliniek voor kankerpatiënten. De briljante, koppige vriendin weet dat ze binnenkort zal sterven en overrompelt de vrouw met een uitzonderlijk verzoek. Ze wil haar leven beëindigen op haar eigen voorwaarden en heeft daarbij de hulp van de vertelster nodig. Niet zozeer bij het sterven zelf alswel bij alle praktische zaken in de aanloop ernaar toe. De vrouw stemt er schoorvoetend mee in. Wat volgt is een buitengewoon ontroerend verhaal van een vriendschap die een beproeving ondergaat. Mar ook van de manier waarop we met elkaar leven in deze door crises geteisterde wereld en van de drastisch veranderende aard van menselijke relaties in onze tijd.

NRC: ‘Wat scheelt eraan’ is een intieme ingetogen roman over de grootst mogelijke levensvragen: vriendschap, ouder worden liefde , de dood.’

Voel je vrij om aan te schuiven!

Spreekt dit boek je aan en wil je dit met anderen bespreken? Je bent van harte welkom!

Datum:      dinsdag 7 juni  2022
Tijd:         inloop vanaf 19.45 uur, start vanaf 20.00 uur
Kosten:       deelname is gratis
Aanmelden:   mail naar leerhuis@hospicebardo.nl
Adres:       Bardo, Burgemeester Jansoniushof 11, 2131 BM, Hoofddorp
Parkeren: het parkeerterrein bij Bardo is voorbehouden aan het bezoek van patiënten.  Parkeergarage de Vier Meren is op 4 minuten lopen van Bardo.

Wij steunen graag lokale ondernemers in Hoofddorp. Loop daarom langs bij Boekhandel Stevens of bestel het boek via hun website.

Klik hier om het leaflet te printen