Bijscholing – Een holistische kijk op pijn GEANNULEERD

*** Deze activiteit is geannuleerd i.v.m. maatregelen rondom het Coronavirus. Als u hierover contact met ons wilt opnemen, kan dat via tel. 020-3334700 (vraag naar een teamlid van het Leerhuis) of leerhuis@hospicebardo.nl. ***

Een holistische kijk op pijn

‘Als ik maar geen pijn heb.’ Een veelgehoorde uitspraak als mensen denken over hun laatste levensfase. Een begrijpelijke wens, simpel en toch ook complex. Net als pijn zelf. Want pijn is simpelweg wat de patiënt zegt dat het is. Maar de behandeling is niet simpel. De veelzijdigheid van pijn en daarmee ook de veelzijdige behandelmogelijkheden worden tijdens deze scholing belicht. Nieuwe inzichten over pijn en daarbij ook de niet medicamenteuze elementen daarin zullen worden besproken.

Doelstellingen

– Zicht op de (patho)fysiologie van pijn.
– Zicht op de veelzijdigheid van het fenomeen pijn.
– Kennis over de verschillende (niet) medicamenteuze interventie mogelijkheden ten aanzien van pijnverlichting

Werkvorm

Op een interactieve manier wordt theorie met casuïstiek toegelicht. Eigen inbreng van casuïstiek uiteraard welkom.

Doelgroep

Verpleegkundigen van alle niveau’s

Spreker

DCCAA-dirk-de-Vries-anesthesioloog-1830-300x300
Dirk de Vries
Anesthesioloog en pijnspecialist, Spaarne Gasthuis.
Dirk is anesthesioloog en pijnarts in het Spaarne Gasthuis. Als kaderarts palliatieve zorg is hij ook lid van het Team Ondersteunende en Palliatieve Zorg in het Spaarne Gasthuis. Zijn fascinatie voor de holistische benadering van pijn draagt hij graag over aan anderen.

 

Datum
Tijd
Prijs
Accreditatie
Locatie

donderdag 30 april 2020
13.30 uur -16.45 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
€ 35
aangevraagd bij Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
Leerhuis Bardo, Burgemeester Jansoniushof 11, 2131 BM Hoofddorp

Parkeren: Het parkeerterrein bij Bardo is voorbehouden aan het bezoek van patiënten. Parkeergarage de Vier Meren is op 4 minuten lopen van Hospice Bardo.
Afmelden: Tot een week voor de sessie storten we bij afmelding het betaalde bedrag terug. Daarna kunnen wij geen geld meer retourneren maar kun je iemand anders voordragen om de sessie te volgen. Geef dan wel de gegevens van deze persoon door via leerhuis@hospicebardo.