(On)mogelijk contact? – Over verbondenheid rondom het einde

Interactieve avond over onderlinge verbondenheid rondom het einde

DEZE AVOND IS VOLGEBOEKT

Je ziet je buurman die ongeneeslijk ziek is zijn hond uitlaten. Hem aanspreken vind je lastig, dus stuur je maar een kaartje. Of sinds je omgeving weet dat je ongeneeslijk ziek bent, heb je het idee dat het opeens rustiger is als je in de supermarkt bent. Je man is recent overleden en een vriendin neemt je mee naar een museum. Je geniet van het samenzijn.

Hoe moeilijk kan het zijn om woorden te vinden in dergelijke situaties en tegelijkertijd enorm krachtig als het wel lukt om contact te hebben. Bardo grijpt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg aan om te benadrukken dat contact in de laatste levensfase onderlinge verbondenheid kan geven en zo bijdraagt aan het welzijn van iedere betrokkene.  

Een avond met resultaten van onderzoek uit Bardo over ‘geluk in het hospice’ waaruit het belang van verbondenheid blijkt, inbreng van Tim Overdiek en gezamenlijk ervaren wat verbondenheid betekent aan de hand van Theater Boven Water. Kortom, een avond over de kracht van verbondenheid en handreikingen hoe dit praktisch handen en voeten te geven.

Over Tim Overdiek

Voormalig NOS-journalist Tim Overdiek verloor zijn vrouw door een verkeersongeval. Nu werkt hij als therapeutisch coach met aandacht voor verlieservaringen. ‘Als de man verliest’ is zijn nieuwe boek dat op 4 oktober a.s. gelanceerd wordt.

Over Theater Boven Water

Theater Boven Water maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Alleen luisteren en kijken kan uiteraard ook. Kortom, volop interactie.

Tim Overdiek Zwart wit foto theater - klein

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft om bij deze avond aanwezig te zijn, is van harte welkom.

Waarom deze avond?

Bardo biedt zorg en ondersteuning in en rondom de laatste fase van het leven. Bewustwording en voorlichting over de eindigheid van het leven horen daar nadrukkelijk bij. Deze avond wordt financieel ondersteund door GIG Haarlemmermeer, Netwerk Palliatieve Zorg Amstelland & Meerlanden en Stichting Vrienden van Hospice Bardo.


Datum: maandag 7 oktober 2019
Tijd: 19.30 uur – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur  met koffie/thee)
Locatie: Het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675, 2131 BC, Hoofddorp
Kosten: € 7,50 per persoon inclusief koffie/thee tijdens inloop
Meer informatie: via leerhuis@hospicebardo.nl of tel. 020 – 333 47 00

Bestel hier je kaart(en).

Bekijk de flyer.