Bardo staat stil bij sterfelijkheid op Vergankeljkheidsdag tijdens ‘Bardo Leest’.

22 september is het Vergankelijkheidsdag. Een dag die mensen uitnodigt aandacht te hebben voor hun sterfelijkheid. “We doen het leven tekort als we de dood buiten beschouwing laten”, zegt Christiaan Rhodius, arts in Bardo. “Met elkaar daarover van gedachten wisselen, verdiept de kwaliteit van leven. Daarom organiseert Bardo vier keer per jaar ‘Bardo Leest’.

‘Bardo Leest’ is de boekenclub van Bardo. Tijdens de bijeenkomsten neemt Bardo boeken als uitgangspunt voor onderlinge ontmoeting en verdieping. In gesprek met elkaar zoeken we naar wat rondom leven en sterven inspireert, schokt of vragen oproept. Aan de hand van een boek bespreken we interessante, nieuwe perspectieven die verrijken. Iedereen die wil, is welkom om aan te sluiten en na lezing van het boek met elkaar van gedachten te wisselen over dood en leven.

Aanstaande dinsdag, op Vergankelijkheidsdag, bespreken we De vijf inzichten van Frank Ostaseski. Een boek met wijsheden en inzichten over verbinding met de dood tijdens je leven. Het boek kan iedereen inspireren; of je nu de dood in de ogen kijkt, zorgt voor een zieke geliefde, of een manier zoekt om intenser te leven in je dagelijks bestaan.

Rhodius beveelt het boek van harte aan en nodigt eenieder uit om deel te nemen aan de ‘Bardo Leest’ bijeenkomsten. Ben je ongeneeslijk ziek of ken je iemand in je omgeving die ongeneeslijk ziek is? Vergankelijksheidsdag is bij uitstek een dag om met elkaar stil te staan bij de bijzonderheid van het leven. Wilt u meer weten over ‘Bardo Leest’ en/of deelnemen aan een bijeenkomst? U vindt alle informatie terug op de website:https://www.hospicebardo.nl/leerhuis/bardo-leest/

Voor meer activiteiten op Vergankelijkheidsdag kunt u terecht op www.vergankelijkheidsdag.nl