Cirkel van Licht om gemis van dierbaren te verzachten en leven te vieren

Op zondag 16 december 2018 organiseerde Bardo voor de elfde, achtereenvolgende keer het jaarlijkse samenzijn ‘Cirkel van Licht’. Centraal stond tijdens deze middag het verlichten van het gemis van dierbaren maar ook het vieren van het leven.

 

Tijdens het samenzijn werden tientallen lichtjes in een kring ontstoken in de binnentuin van het hospice. Deze ‘cirkel van licht’ staat symbool voor een cirkel om te verbinden met toen, nu en straks binnen Bardo en de omringende gemeenschap. Dit samenzijn organiseert Bardo elk jaar voor mensen die recent een dierbare hebben verloren in hospice Bardo. Door met elkaar stil te staan bij het verlies van hun dierbaren ervaren veel nabestaanden dit moment als troostend en verzachtend.

 

Het thema was dit jaar ‘Hoop’. Het programma sloot hierop aan met bijpassende muziek, zang, een verhaal en gedichten. Het Bardo-muziekkoor verwelkomde bezoekers bij de ingang met een warm, muzikaal welkom. Het duo Appelona Klarenbeek (dwarsfluit) en Heleen Venekamp (harp) verzorgde klassieke stukken van zoal Bach en Vivaldi en het koor liet hartverwarmende muziek horen van onder meer ABBA en Leonard Cohen. Wederom sponsorde horecabedrijf De Rustende Jager uit Nieuw-Vennep de volledige catering en op- en afbouw van deze samenkomst die door ruim 115 mensen werd bezocht.

Foto’s: Jan Aukes