#GIGatHome gaat door! Kijkt u mee?

#GIGatHome gaat door!

 

Ondanks de lockdown komt Stichting GIG Haarlemmermeer aanstaande zondag met de dertiende editie van haar jaarlijkse benefietshow: GIG 2020. Het succesvolle jongerenproject dat sinds 2008 een jaarlijks feit is, krijgt dit jaar wel een hele andere invulling vanwege het coronavirus. GIG 2020 wordt een livestream, #GIGatHome, die aan alle regels en voorschriften van het RIVM voldoet. #GIGatHome wordt uitgezonden op YouTube en www.GIGHaarlemmermeer.nl. Net als voorgaande jaren krijgt lokaal, jong Haarlemmermeers talent een podium en wordt geld ingezameld voor Hospice Bardo en het Adamas Inloophuis.

 

Vanaf 20.00 uur presenteert de stichting een show met online acts, waarvan onder andere bijdragen van verschillende kinderkoren. Basisscholen De Optimist, Klavertje Vier en Vesterhavet hebben zich samen met PierK en ZangExpress ingezet voor een paar fantastische optredens. Verder wordt geld opgehaald via donaties, een online veiling en een online singer-songwriter challenge. 

 

De organisatie van GIG, bestaat uit jongeren die zich belangeloos inzetten. Samen met sponsoren zoals de gemeente Haarlemmermeer, de Rabobank, de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH), en tientallen lokale ondernemers, zorgt GIG ervoor dat enerzijds jong lokaal talent wordt ontplooid en dat anderzijds al meer dan €50.000,- is opgehaald voor de twee lokale goede doelen.