Het leven vieren tijdens Cirkel van Licht

Het verlichten van het gemis van dierbaren maar ook het vieren van het leven. Dat stond centraal tijdens de jaarlijkse samenkomst Cirkel van Licht die Bardo op zondag 17 december 2017 voor de tiende keer organiseerde.

Tijdens de samenkomst werden tientallen lichtjes in een kring ontstoken. Deze ‘cirkel van licht’ staat symbool voor een cirkel om te verbinden met toen, nu en straks binnen Bardo en de omringende gemeenschap. De Cirkel van Licht wordt elk jaar georganiseerd voor mensen die onlangs een dierbare verloren in Bardo.
Dit jaar was het thema ‘De touwtjes in handen – vasthouden, loslaten en laten vieren’. Het programma sloot hierop aan met bijpassende muziek, zang, een gedicht en een tweedelig verhaal. Het Bardo-koor zorgde bij binnenkomst voor een warm, muzikaal welkom. Muzikant Philip Paar en het koor brachten ontroerende liedjes ten gehore van onder andere Toon Hermans, Ramses Shaffy en Claudia de Breij. De catering en op- en afbouw van het evenement werd gesponsord door horecabedrijf De Rustende Jager uit Nieuw-Vennep.