Hospice Bardo zoekt nieuwe vrijwilligers

Hospice Bardo zoekt nieuwe vrijwilligers

Hospice Bardo heeft op korte termijn plaats voor nieuwe vrijwilligers. Sommige vrijwilligers stoppen nu na jarenlang vrijwilligers te zijn geweest of zijn anderszins tijdelijk niet inzetbaar. Daardoor vallen er wat plekken vrij binnen het team van vrijwilligers.

Sinds het ontstaan van Bardo in 2011 werken vrijwilligers en professionals nauw samen aan een optimale begeleiding en sfeer in de zorg rond het levenseinde. De hospicezorg die Bardo biedt, is niet meer gericht op genezing, maar op het verlichten van de klachten en het ervaren van kwaliteit van leven. Binnen Bardo zijn ruim 160 vrijwilligers actief in verschillende rollen bij de ondersteuning van patiënten en hun naasten.

Gast-, zorg- en kookvrijwilligers

Bardo zoekt momenteel met name gast, zorg- en kookvrijwilligers. De gastvrijwilligers dragen zorg voor de gastvrijheid en de huiselijke sfeer in Bardo in het belang van de patiënt en naasten.
De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is het respectvol ‘er zijn’ voor de patiënt, zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een patiënt. Als zorgvrijwilliger ondersteun je ook de verpleegkundige in het verzorgen van de patiënt, door het verrichten van verzorgende en licht huishoudelijke werkzaamheden.
Als kookvrijwilliger zorg je voor een dagverse maaltijd op maat voor de patiënten in Hospice Bardo.

Informatiebijeenkomst

Voor belangstellenden organiseren we regelmatig een informatiebijeenkomst. Hierin vertellen we geïnteresseerden graag wat de mogelijkheden zijn om bij te dragen als vrijwilliger, wat er allemaal bij komt kijken en hoe het inwerktraject eruit ziet.

Kom je kennis maken?

Ben je al enthousiast en wil je eens langs komen voor een kennismaking? Meld je dan aan via het aanmeldformulier voor vrijwilligers via:
https://www.hospicebardo.nl/betrokken-bij-bardo/vrijwilligers/aanmelden-als-vrijwilliger/