Hoe regel ik een opname?

U kunt uw opname zelf regelen of een naaste kan dit voor u doen. Uw huisarts of een medewerker van het ziekenhuis of zorginstelling kan dit ook voor u regelen. Het maakt voor de beoordeling van uw aanmelding niet uit welke leeftijd, levensovertuiging en culturele achtergrond u heeft.

Voorwaarde voor opname

Opname in het hospice is mogelijk voor mensen wiens levensverwachting door de behandelend arts wordt ingeschat op drie maanden of korter. Voor opname in het hospice heeft u een verklaring nodig van de behandelend arts, waarin staat dat u behoefte heeft aan Palliatieve Terminale Zorg (PTZ).

Kennismakingsgesprek

Voordat we u opnemen in ons hospice hebben we een persoonlijk gesprek met u en uw naaste(n). Dit doen we om kennis te maken en om samen uw zorgvraag beter in kaart te brengen, de zogenaamde ‘indicatie’. Zo kunnen we kijken of Bardo u de juiste hulp kan bieden. Dit gesprek vindt plaats op de plek waar u op dat moment verblijft, bijvoorbeeld thuis of in het ziekenhuis. Wanneer u van buiten de regio komt, zal de intake telefonisch plaatsvinden.

Opname in het hospice

We streven ernaar om u zo snel mogelijk op te nemen in ons hospice. Wanneer er toch een wachtlijst is, zoeken we samen met u naar de beste oplossing. Bijvoorbeeld door tot aan opname Ondersteuning thuis te bieden.