In memoriam: Ineke Hoonakker

Zaterdag 20 januari jongstleden overleed, Ineke Hoonakker, vrijwilliger van het eerste uur van hospice Bardo ruim 16 jaar geleden.

Ineke was een gewaardeerde vrijwilliger van  Bardo. Zo verzorgde ze regelmatig rondleidingen in het huis. Ook schreef zij jarenlang gedichten voor de nieuwsbrief van Bardo. Want bovenal was Ineke dichter. Zo was zij samen met fotograaf Inge Pardaan de drijvende kracht achter het ontstaan van DiFo; Dichters en Fotografen Haarlemmermeer.

Al enige tijd was Ineke terminaal ziek. Eind november 2017 koos zij ervoor om haar laatste weken door te brengen als gast bij Bardo. Begin december stapte Ineke samen met haar partner zelfs nog in het huwelijksbootje in Bardo. Ze sprak regelmatig haar waardering uit voor hoe goed het team van Bardo voor haar zorgde. Bijzonder vond ze het om Bardo van de andere kant mee te maken, en zelf te ervaren dat het werkelijk zo was als wat ze hierover met verve vertelde tijdens rondleidingen. Namelijk het gevoel dat je jezelf kan zijn.
We herinneren Ineke als een vrouw met een tomeloos enthousiasme en positieve instelling die zelfs in haar laatste dagen nog vaak de mooie kant van het leven kon zien. Natuurlijk kende zij ook haar moeilijke momenten maar desondanks sprak ze uit dat ze erg dankbaar was voor de mooie dingen die zij had meegemaakt in haar leven.

Wij wensen Ineke’s vrouw San en haar gezin veel sterkte met dit grote verlies.

Ineke Hoonakker