Maatregelen Bardo i.v.m. Coronavirus

Het team van Bardo wil ook in deze lastige tijd goede zorg aan haar patiënten en hun naasten blijven bieden. Om hun veiligheid en die van ons team zoveel mogelijk te waarborgen, nemen wij tijdelijk extra maatregelen met als doel het risico op besmetting met het Coronavirus zo veel mogelijk te beperken.
Daarom organiseren wij met ingang van 1 april onze zorg en bijbehorende logistieke taken tijdelijk anders waarbij wij minder vrijwilligers inzetten.

 

Voor de activiteiten van Bardo geldt het volgende:

– Activiteiten waarbij groepen mensen bij elkaar komen (zoals scholingen, Bardo leest, inloopactiviteiten) zijn afgelast tenzij deze strikt noodzakelijk zijn voor de dagelijkse zorgverlening.
– Er worden geen massages gegeven.

 

Voor bezoekers van patiënten in het hospice houdt dit het volgende in:

– Als u klachten van verkoudheid of griep heeft, vragen wij u te overwegen uw bezoek uit te stellen totdat u 24 uur klachtenvrij bent.
In afstemming met onze patiënten en hun familie wordt het bezoek aan Bardo zoveel mogelijk beperkt waarbij wij uitgaan van maximaal 2 personen per patiënt in de eigen kamer.
De huiskamer en ‘t Trefpunt zijn gesloten voor bezoek.
Het team van Bardo schudt geen handen, wij vragen om uw begrip hiervoor.

 

Iedereen werkt mee om in deze bijzondere omstandigheden liefdevolle zorg te kunnen blijven geven aan onze patiënten en hun naasten.

 

Meer informatie

Bent u een naaste van een patiënt van Bardo en heeft u vragen over deze maatregelen? Neemt u dan hiervoor contact op met de dienstdoende zorgcoördinator via tel. 020-3334700.

 

Kijk ook op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Op de website van de overheid vindt u veelgestelde vragen over het Coronavirus en de landelijke maatregelen.