Maatregelen Bardo i.v.m. Coronavirus- update 3 juni 2021

Het team van Bardo wil ook in deze lastige tijd goede zorg aan haar patiënten en hun naasten blijven bieden. Om hun veiligheid en die van ons team zoveel mogelijk te waarborgen, nemen wij tijdelijk extra maatregelen met als doel het risico op besmetting met het Coronavirus zo veel mogelijk te beperken.
Daarom scherpen wij met ingang van 15 oktober onze maatregelen aan. 

 

Voor de activiteiten van Bardo geldt het volgende:

– Activiteiten waarbij groepen mensen bij elkaar komen (zoals scholingen, Bardo leest, inloopactiviteiten) zijn afgelast tenzij deze strikt noodzakelijk zijn voor de dagelijkse zorgverlening.
– Er worden geen massages gegeven.

 

Voor patiënten en bezoekers  in het hospice gelden de volgende preventieve maatregelen:

-Als u klachten van verkoudheid of griep heeft, vragen wij u uw bezoek uit te stellen totdat u 24 uur klachtenvrij bent.

Wij vragen u bij uw bezoek een mondmasker te dragen in alle openbare ruimtes (entree, lift, gangen). U mag uw eigen mondmasker gebruiken. Heeft u deze niet dan krijgt u dit mondmasker bij binnenkomst bij de receptie.

-Teamleden dragen een chirurgisch mondmasker.

-Houd de 1,5 meter afstand vast. 

-In navolging van de versoepelingen van de coronamaatregelen passen we per 5 juni de bezoekregeling aan. U bent dan 2 maal per dag met 2 bezoekers welkom bij de patiënt.  Rond de laatste fase worden passende afspraken gemaakt.

-Voor de veiligheid vooraf van onze patiënten, naasten en medewerkers wordt iedere patiënt getest op corona. Bij een negatieve uitslag kan opname plaatsvinden.

-Bezoek maakt gebruik van het toilet van de patiëntenkamer.

-Vanwege de Corona-maatregelen is het helaas voor naasten niet mogelijk om mee te eten.

-De huiskamer en ‘t Trefpunt zijn gesloten.

-Het team van Bardo schudt geen handen, maar heten u als bezoek van harte welkom.

Iedereen werkt mee om in deze bijzondere omstandigheden liefdevolle zorg te kunnen blijven geven aan onze patiënten en hun naasten.

 

Meer informatie

Bent u een naaste van een patiënt van Bardo en heeft u vragen over deze maatregelen? Neemt u dan hiervoor contact op met de dienstdoende zorgcoördinator via tel. 020-3334700.

Kijk ook op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Op de website van de overheid vindt u veelgestelde vragen over het Coronavirus en de  meest recente landelijke maatregelen.