Activiteiten voor steun & advies

De ziekte is niet meer te genezen, hoe nu verder?

Te horen krijgen dat je een ongeneeslijke ziekte hebt of dat je na een intensieve behandeling niet meer kunt genezen, is een harde boodschap. Na de eerste schok komen vragen boven, zoals “Wat nu?” Ook sta je soms voor keuzes: “Wat wil ik nog wel en wat niet?”

Bardo ziet het als haar opdracht om mensen in deze periode met raad en daad bij te staan. Zo lang mogelijk kunnen blijven doen wat je graag doet, verblijven op die plek waar jij je fijn voelt, misschien zelfs een bucket list afwerken. Ook voor naasten verandert er doorgaans veel en biedt Bardo steun, zowel in praktische zin als in gesprekken.

Omdat je er niet alleen voor staat!

Bardo biedt diverse mogelijkheden voor ondersteuning. Zo verzorgen Bardo medewerkers & vrijwilligers en mensen uit het netwerk van Bardo uiteenlopende activiteiten om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten.
Het uitwisselen van ervaringen en adviezen leidt tot (h)erkenning en kan steun bieden.

 

Inloopochtenden
Je kunt wekelijks (elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur) terecht tijdens de inloopochtenden in Bardo’s ontmoetingsruimte ’t Trefpunt. Hier ontvangen onze vrijwilligers je warmtevol voor een kop koffie en een praatje. Een verpleegkundig consulent is ook beschikbaar.

 

Ontmoetingen van mantelzorgers
Ben je mantelzorger en ben je op zoek naar meer balans?
Maandelijks komen mantelzorgers bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen. Deskundigen op diverse gebieden geven informatie en voorlichting. Ook kan in overleg een moment (mantelzorgspreekuur) worden ingepland met mantelzorgmakelaar Co Beukema.

 

Ontmoetingen van nabestaanden
Heb je behoefte aan af en toe een avondje ontspannen samenzijn waarbij je je niet verplicht hoeft te voelen om zware gesprekken te voeren?
Maandelijks zijn er bijeenkomsten voor nabestaanden.


Creatieve sessies

Tijdens creatieve sessies kunnen gedachten en ideeën worden vertaald in waardevolle creaties zoals schilderijen, herinneringsdoosjes en een album waarin je jouw levensverhaal vastlegt (album amicorum).

 

Rond-de-tafel-bijeenkomsten
Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in kleine groepjes dieper in op bepaalde onderwerpen die kunnen spelen (zoals afscheid nemen, hoop, hoe vertel ik het mijn (klein)kinderen).

 

Ontspanningssessies
We bieden ook ontspanningssessies aan met professionele massages, verwendagen en bijvoorbeeld mindfulness oefeningen.


Programma

In het kader van deze ondersteuning biedt Bardo een programma aan met een mix aan activiteiten en dienstverlening.
Klik hier voor de agenda met informatie over geplande activiteiten ter ondersteuning.