‘Van ongemak naar kracht’ – Lezing over kwetsbaarheid

Een moeder die denkt: “Wat als mij iets overkomt en ik er straks niet meer kan zijn voor mijn kinderen?”. Opeens te horen krijgen dat je ongeneeslijk ziek bent. Een dierbare die overlijdt of mensen in je omgeving die te maken krijgen met verlies.

 

Allemaal voorbeelden van kwetsbaarheid in verschillende varianten. Kwetsbaarheid hoort bij mens zijn. We zijn kwetsbaar in onze eigen gezondheid en in die van de mensen om ons heen. Het leven biedt geen garanties. Na verlies of (bij gedachten aan) komend verlies kun je je kwetsbaar voelen.

 

Christa-AnbeekChrista Anbeek verzorgt de lezing ‘Kwetsbaarheid: van ongemak naar kracht’. Zij is bijzonder hoogleraar remonstrantse theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en schrijver van meerdere boeken. Voor haar recente boek Voor ‘Joseph en zijn broer’ ontving zij de publieksprijs voor het beste spirituele boek van 2019.
Tijdens de lezing hoor je over de plek die kwetsbaarheid kan innemen en hoe je ermee kunt omgaan. Christa is vanuit haar persoonlijke verlieservaring op zoek gegaan naar antwoorden over kwetsbaarheid en hoe we hiermee om kunnen gaan. Zij maakt ons deelgenoot van haar zoektocht. Ook is er ruimte om met Christa in gesprek te gaan. Iedereen die interesse heeft om aan te sluiten, is welkom.

 

Reserveer je plek
De lezing vindt plaats op dinsdag 7 mei 2019 in Bardo aan de Burgemeester Jansoniushof 11 in Hoofddorp. Het programma start om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat koffie/thee klaar. De toegang is kosteloos. Je kunt een plek voor deze avond reserveren via de agenda.