Inzet van vrijwilligers thuis

Iemand die ernstig ziek is wil het liefst zolang mogelijk thuisblijven. De zorg voor iemand kan echter intensief en zwaar zijn voor de naasten. Bardo beschikt over een team van deskundige vrijwilligers die zowel de zieke als de naasten kunnen bijstaan. De vrijwilligers hebben de tijd, aandacht en kennis om u in deze situatie te ondersteunen, een luisterend oor te bieden en er te zijn. Zij voeren geen medisch-verpleegkundige en huishoudelijke taken uit. Voor de naasten kan het belangrijk zijn om wat tijd en ruimte voor zichzelf te hebben om op adem te komen en energie op te doen, zodat ze de zorg beter kunnen volhouden.
In sommige gevallen is er geen hulp van naasten aanwezig. De vrijwilliger (s) van Bardo kunnen deze rol dan op zich nemen door met regelmaat een aantal uren ingezet te worden.

Wilt u de inzet van een vrijwilliger aanvragen voor een patiënt of wilt meer informatie hierover? Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers. Zij maakt daarna een afspraak met de patiënten en /of naasten om te bespreken welke hulp nodig is en hoe deze vorm kan krijgen.
Gedurende de inzet kan de hulp van de vrijwilligers worden veranderd of frequenter worden ingezet.

Coördinator vrijwilligers, tel: 020 333 47 00. Of stuur een mail naar: bardocoordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl.